“Επεκτείνεται το «λουκέτο» στο τένις έως τον Αύγουστο”

Τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως θα υπάρξει απόφαση για νέα αναβολή στην αγωνιστική δραστηριότητα στο τένις.

O αγγλικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την απόφαση των διεθνών ομοσπονδιών τένις για νέα αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρχικά, το επαγγελματικό τένις προχώρησε στην αναστολή των αγώνων έως τις 13 Ιουλίου, κάτι που ανακοινώθηκε την ημέρα που ακυρώθηκε το φετινό Wimbledon. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ήδη έχει αποφασιστεί μια επέκταση τριών ακόμα εβδομάδων, που θα οδηγήσει την αναστολή αυτή έως και τις 3 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει πως θα ανασταλούν ακόμα τα τουρνουά των ανδρών σε Αμβούργο, Νιούπορτ, Μπάσταντ, Λος Κάμπος, Γκστάαντ, Ούμαγκ, Ατλάντα και Κιτζμπούχελ, καθώς και τα τουρνουά των γυναικών σε Βουκουρέστι, Λωζάνη, Παλέρμο, Σουρμάλα, Νιού Χέιβεν και Καρλσρούη. Υπάρχουν ελπίδες πως οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 17 Αυγούστου, όταν είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το τουρνουά του Σινσινάτι, που θα αποτελέσει βέβαια και το σημαντικότερο στάδιο προετοιμασίας ενόψει του US Open, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου.

«Η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν πως η κατάσταση με την πανδημία στις ΗΠΑ δεν θα βελτιωθεί τόσο, ώστε να διεξαχθεί το τουρνουά στο Σινσινάτι», αναφέρει σχετικά ο «Guardian».

Πηγές: Guardian, newsit.gr

Πηγή: Αθλητικά