Έπεσε από το ασθενοφόρο – Το πλήρωμα το κατάλαβε μετά από 26 χλμ.

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη στη Ρωσία, με μια γυναίκα να αποκτά μόνιμη βλάβη μετά από πτώση από ασθενοφόρο. Μάλιστα οι διασώστες αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, 26 χιλιόμετρα μετά.

Το περιστατικό συνέβη πριν από οκτώ μήνες αλλά έγινε γνωστό αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με την Mirror, η 56χρονη Γκαλίνα Ντμιτρίεβα νοσηλευόταν με ζαλάδα και δυσκολία στην αναπνοή. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο.

Έτσι βρέθηκε στο ασθενοφόρο, με την παραϊατρό να κάθεται μπροστά μαζί με τον οδηγό και όχι με την ασθενή, στο πίσω μέρος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η 56χρονη άρχισε να αισθάνεται χειρότερα και το είπε στην παραϊατρό, η οποία, σύμφωνα με όσα είπε στην Komsomolskaya Pravda, της φώναξε «τι θέλεις τώρα; Κάτσε ήσυχα».

Τότε η γυναίκα επιχείρησε να πλησιάσει την παραϊατρό και να ζητήσει βοήθεια αλλά η πόρτα του ασθενοφόρου δεν ήταν καλά κλεισμένη με επακόλουθο να πέσει από το όχημα και να βρεθεί στο δρόμο. Το ασθενοφόρο συνέχισε την πορεία του, με το πλήρωμά του να αντιλαμβάνεται την απουσία της ασθενούς μετά από 26 χιλιόμετρα. Βρέθηκε ξαπλωμένη στο οδόστρωμα και ένα άλλο ασθενοφόρο ανέλαβε την διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Από την πτώση, η 56χρονη έσπασε το σαγόνι, το πόδι και το ισχίο της και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε, δυσκολεύεται ακόμα να μιλήσει και περπατάει με πατερίτσες.

Αρχικά οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να ξεκινήσουν έρευνα για αμέλεια, ωστόσο η εισαγγελία είχε διαφορετική άποψη, με την παραϊατρό να κινδυνεύει να περάσει μέχρι ένα έτος στη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο κατηγόρησε αρχικά την 56χρονη, ισχυριζόμενο ότι βγήκε οικειοθελώς από το ασθενοφόρο αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε.

Πηγή: news247.gr

The post Έπεσε από το ασθενοφόρο – Το πλήρωμα το κατάλαβε μετά από 26 χλμ. appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;