Επίσκεψη Κικίλια στον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη

Αύριο πρόκειται να χειρουργηθεί ο τραυματίας εθελοντής πυροσβέστης που συμμετείχε στο τιτάνιο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια, ο οποίος φέρει εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού.

Τον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ, ο εθελοντής πυροσβέστης πιθανώς να χρειαστεί και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως.

Τα έξοδα θα αναλάβει το υπ. Υγείας

«Επισκέφτηκα σήμερα τον κύριο Κυριάκο Καρλαφτόπουλο, τον εθελοντή πυροσβέστη που νοσηλεύουμε εδώ στο ΚΑΤ. Θα ήθελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας Πυροσβέστης ρίχνεται στις φλόγες για να σώσει τις ζωές των συνανθρώπων του ή τις περιουσίες τους ή τον φυσικό μας πλούτο, αυτό είναι κατάθεση ψυχής» ανέφερε ο υπουργός.

«Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασής του», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο εθελοντής πυροσβέστης είναι ένας νέος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό η γυναικά του γέννησε δίδυμα, είναι πολύ χαρούμενος μέσα στην ατυχία του και είναι αισιόδοξος και αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα και στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά, όπως και τους διασώστες και τα πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, «για την συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να στηρίξουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε και να μην θρηνήσουμε θύματα στην Εύβοια και κατά το δυνατό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή πυροσβέστες, εθελοντές και λοιπό προσωπικό».

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ