Επεισόδια στη Μόρια: Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτες – Ρίψη χημικών από την αστυνομία

Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης,  πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτουντών άσυλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

Οι διαδηλωτές έχουν καταλήξει  έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία με προτεταγμένα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο Βασίλης Αμπελογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης στο Βόρειο Αιγαίο, «Τολμάμε», Παναγιώτης Χριστόφας.

Νωρίτερα, πάνω από δυο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, με διμοιρίες ΜΑΤ να επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδήλωση, ώστε να μην φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

matkaratepe1_2
poreia_moria3_2

 

Ωστόσο, εκείνοι αποφασισμένοι, ξέφυγαν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. Με συνθήματα, όπως «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία»,διαμαρτύρονταν ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, ανάβοντας ταυτόχρονα φωτιές, ενώ η αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, διαδηλωτές, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και έστησαν σκηνές στην προκυμαία, ενώ αποπνικτική, από τις φωτιές που είχαν ανάψει νωρίτερα στα χωράφια και έχουν επεκταθεί, ήταν η ατμόσφαιρα στον Καρά- Τεπέ, με τις ΜΚΟ να εκκενώνουν τον καταυλισμό.

poreiasylo1
skinesprokimaia2

The post Επεισόδια στη Μόρια: Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτες – Ρίψη χημικών από την αστυνομία appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr