Επιστήμονες βρήκαν το μυστικό για έναν τέλειο γάμο

Το μυστικό; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που πειράζονται μεταξύ τους για πλάκα είναι πιθανότερο να μείνουν μαζί.

Γελάστε γιατί χανόμαστε

Τα ‘εσωτερικά αστεία’ είναι επίσης σημαντικά επειδή επιβεβαιώνουν τη σχέση μέσα από το γέλιο. Αν όμως τα αστεία είναι κακοπροαίρετα, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος στη σχέση. Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και επικεφαλής ήταν ο Καθηγητής Τζέφρι Χολ. ‘Το γέλιο μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία βασική ένδειξη ρομαντικής έλξης’.

Η έρευνα

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 39 έρευνες για περισσότερους από 150.000 συμμετέχοντες ώστε να εντοπίσουν τη σημασία του χιούμορ σε μία ερωτική σχέση. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Προσωπικές Σχέσεις, δείχνουν ότι δεν θα είσαι πιο τυχερός στον έρωτα αν διαθέτεις χιούμορ. Αλλά τα ζευγάρια που κάνουν μαζί πλάκα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν και μαζί. Αυτό είναι το μυστικό για κάθε σχέση. ‘Οι άνθρωποι λένε ότι ζητούν από ένα σύντροφο να έχει αίσθηση του χιούμορ αλλά αυτό είναι μία γενική έννοια. Το θέμα δεν είναι από πού αντλούνται τα αστεία αλλά το πόσο πολύ μπορούν να γελάνε μαζί’.

Προσοχή!

Ο Καθηγητής Χολ όμως προειδοποιεί τα ζευγάρια να μην το παρατραβήξουν. ‘Το επιθετικό χιούμορ είναι γενικά κακή ένδειξη για τη σχέση, πόσω δε μάλλον αν το χρησιμοποιούμε σε βάρος του συντρόφου μας’.

Πηγή: Επιστήμη & Τεχνολογία – ΤΑ ΝΕΑ