Επιστροφή στα σχολεία της Κρήτης με αρκετές απουσίες

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά μαθητών που δεν έδειξαν να έχουν διάθεση να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους και χρειάστηκε η επέμβαση των καθηγητών για να επανέλθουν στη νέα σχολική πραγματικότητα, σύμφωνα με την προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Στέλλα Μακρυγιαννάκη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα νέα δεδομένα και είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμα να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες και νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει πόσο ενημερωμένα είναι τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, σήμερα στα θρανία επέστρεψε το 85% των μαθητών που επρόκειτο να πάνε στο σχολείο, ενώ, αναφορικά με τους καθηγητές των γυμνασίων, οι απουσίες υπολογίστηκαν, σύμφωνα με την κ. Μακρυγιαννάκη, στο 20% και αφορά, κυρίως, καθηγητές που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, καθώς έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των απουσιών μαθητών, έφτασε το 40%.

«Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών και αυτό θα πρέπει να το υπολογίσουμε με βάση ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των καθηγητών που σήμερα δεν εμφανίστηκαν, κυρίως γιατί κάνουν χρήση άδειας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Καρτσωνάκης, σε όλα τα σχολεία έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ κατά τη σημερινή ημέρα στα σχολεία, υπήρχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που έκαναν χρήση μάσκας και άλλοι που δεν φορούσαν μάσκες.

«Αναμένουμε και την αυριανή ημέρα, που θα επιστρέψουν στα θρανία και οι υπόλοιποι μισοί μαθητές, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντως σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τηρούνται πιστά» είπε ο κ. Καρτσωνάκης

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης