Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση των Ιατρικών Σχολών

Την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης των Ιατρικών Σχολών της χώρας έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους και στην Ελλάδα η προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση, επέλεξε να χρηματοδοτήσει με 30 εκ. ευρώ μέσω του ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά θεραπευτήρια, κλινικές και εργαστήρια, για την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων. Την ίδια στιγμή όμως, το επιστημονικό ιατρικό δυναμικό της χώρας, όπως εκπροσωπείται από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων, έχει καταθέσει τη διαθεσιμότητά του για την πραγματοποίηση όλων των εργαστηριακών ελέγχων που απαιτούνται. Οι Πρόεδροι μάλιστα των Ιατρικών Σχολών, με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, ζητούν να συμμετέχουν στη μάχη της κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Μην αφήσετε το επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας σε αναγκαστικό παροπλισμό».

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με 30 εκ. ευρώ ιδιωτικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι ιατρικές σχολές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα τεστ ανίχνευσης των κρουσμάτων του Covid 19, αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν αλλάζει» τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Είναι τραγικό, τη στιγμή που το σύνολο των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας δηλώνει παρών στη μάχη, η κυβέρνηση να επιλέγει τη χρηματοδότηση ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αλλάξει άμεσα την απόφασή του και να βάλει το εθνικό συμφέρον, πάνω από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του».

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης