Έσπασε το φράγμα των 1.000 νεκρών στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό! Σχεδόν 70.000 τα κρούσματα

Έσπασε το φράγμα των 1.000 νεκρών στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό! Σχεδόν 70.000 τα κρούσματα

Όσο κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να το… πιστέψει, όσο κι αν περισσότερο τον νοιάζει η οικονομία, ο κορωνοϊός θερίζει και τις ΗΠΑ. Και σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ο απολογισμός από την επιδημία είναι βαρύτατος.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊο αυξήθηκε αλματωδώς και έφτασε τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε το Τζονς Χόπκινς.

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι έχουν υποκύψει ήταν ακόμη 827!

Πλέον οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα. Η αμερικανική μεγαλούπολη, που πλέον μοιάζει «φάντασμα», θρηνεί 280 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, μια χώρα με 327 εκατομμύρια πολίτες.

Πακέτο μαμούθ για την οικονομία

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα, με τις ψήφους των 96 μελών της που ήταν παρόντα, το «ιστορικό» σχέδιο που προβλέπει να δαπανηθούν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον πλανήτη, και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην, ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Στένι Χόιερ, ο δεύτερος τη τάξει των Δημοκρατικών στο σώμα.

Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Κόσμος