Έτσι θα λειτουργήσει το Λύκειο Γαζίου – Όλες οι λεπτομέρειες

Τον τρόπο λειτουργίας του Λυκείου Γαζίου από τη Δευτέρα 11 Μαίου  εξηγεί αναλυτικά με ενημερωτικό του σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες ο Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κωστάκης.

Δίνοντας το στίγμα της προετοιμασίας που έχει γίνει ο κ.Κωστάκης τονίζει: “Το Γενικό Λύκειο Γαζίου, με την αμέριστη συμπαράσταση από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, έχει πάρει όλες τις προφυλάξεις προκειμένου να υπάρξει στο μέτρο του δυνατού, η καλύτερη προστασία των παιδιών αλλά και του προσωπικού”.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από την πλευρά του Διευθυντή στη συνεργασία με γονείς και κηδεμόνες καθώς στην επιστολή αναφέρεται: “Για κάθε εξέλιξη και σε ό,τι αφορά διαδικασίες για τη φοίτηση των παιδιών και κυρίως για τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα σας ενημερώνουμε προσωπικά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με sms  σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με τον οποίο είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και συνεννόηση”.

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Όπως έχετε ενημερωθεί οι μαθητές/τριες επιστρέφουν ξανά στο σχολείο.    Συγκεκριμένα από την Δευτέρα 11/5 η Γ΄ τάξη και από 18/5 η Α΄ και η Β΄ τάξη.
Το Γενικό Λύκειο Γαζίου, με την αμέριστη συμπαράσταση από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, έχει πάρει όλες τις προφυλάξεις προκειμένου να υπάρξει στο μέτρο του δυνατού, η καλύτερη προστασία των παιδιών αλλά και του προσωπικού.

Στο σχολείο γίνεται καθαρισμός καθημερινά από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία και έχει γίνει επίσης απολύμανση από συνεργείο που εστάλη από τον Δήμο. Επίσης σε κάθε αίθουσα έχουν ανοιχτεί μεγάλοι φεγγίτες για τον καλύτερο αερισμό τους και έχει γίνει βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Από την Δευτέρα που θα ανοίξουμε ξανά, όλοι οι χώροι θα καθαρίζονται μετά από  κάθε διδακτική ώρα, από τρία άτομα του προσωπικού καθαριότητας με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό όπως επίσης πριν και μετά την λήξη των μαθημάτων.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες και θα χρησιμοποιούνται τρεις διαφορετικοί αύλειοι χώροι. Σε κάθε τάξη όπως και στις τουαλέτες θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό, αντισηπτικό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών και χειροπετσέτες μιας χρήσεως.

Το πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8/5 για όλες τις τάξεις.
– Οι μαθητές θα κάθονται μόνοι τους σε θρανία που θα απέχουν το μέγιστο δυνατό μεταξύ τους (το λιγότερο 1,5 μέτρο).
– Οι μαθητές καλό είναι να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια ή μπουκαλάκι με απολυμαντικό χεριών (η χρήση μάσκας προτείνεται αλλά είναι προαιρετική).
– Αν κάποιος μαθητής έχει ύποπτα συμπτώματα ή γενικότερα δεν αισθάνεται καλά, να παραμένει στο σπίτι.
– Στην περίπτωση που συντρέχει λόγος να μην έρθει ένας μαθητής στο Σχολείο, μπορεί ο κηδεμόνας, για να μην καταχωρηθούν οι απουσίες, να μας προσκομίσει μια υπεύθυνη δήλωση ή αν δεν είναι δυνατόν μέσω e-mail.

Παρακαλούμε από την δική σας πλευρά, να γίνεται καθημερινή σύσταση στα παιδιά για την τήρηση των αποστάσεων και των άλλων μέτρων προστασίας τους.
Με τη βοήθεια και την υπεύθυνη στάση όλων ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Για κάθε εξέλιξη και σε ό,τι αφορά διαδικασίες για τη φοίτηση των παιδιών και κυρίως για τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα σας ενημερώνουμε προσωπικά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με sms  σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με τον οποίο είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και συνεννόηση.
Καλή επιτυχία στα παιδιά μας της Γ` Λυκείου στα οποία συστήνουμε υπομονή,  προσήλωση στο στόχο τους και πάνω από όλα υγεία.

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κωστάκης”

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης