Ευρωπαϊκό τελικό σκέφτεται να φέρει η ΕΠΟ σε ελληνικό γήπεδο

Ευρωπαϊκό τελικό σκέφτεται να φέρει η ΕΠΟ σε ελληνικό γήπεδο

Το πλάνο της Ομοσπονδίας για τις σεζόν 2022 και 2023.

Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να καταθέσει πρόταση για την διεξαγωγή του τελικού UEFA Europe Conference League του 2022 ή του 2023, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Από την σεζόν 2021-2022 η UEFA θα βάλει στις ζωές μας μια νέα διοργάνωση, την Europe Conference League, μια διοργάνωση που θα παίξει πολύ στην ζωή μας μετά την όχι και τόσο καλή θέση της Ελλάδας στην γενική βαθμολογία της UEFA.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ όπως έκανε γνωστό αποφάσισε κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Πέμπτης (21/11) να καταθέσει πρόταση για την διεξαγωγή του τελικού είτε του 2022 ή του 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

To format της διοργάνωσης

Θα υπάρξουν 8 όμιλοι των 4 ομάδων με ματς εντός κι εκτός έδρας και στη συνέχεια θα έχουμε τα νοκ άουτ ματς των 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός.

Θα προστεθεί ένας νοκ-άουτ γύρος πριν την φάση των «16». Σε αυτόν θα αναμετρούνται οι δεύτερες των ομίλων με τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων του Europa League.

Στο Europa Conference League θα γίνουν συνολικά 141 αγώνες σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, ακριβώς όπως και στο Europa League.

Ο νικητής του Europa Conference League θα κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.
Tα ματς θα διεξάγονται τις Πέμπτες στις 19:45 και στις 22:00.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: Αθλητικά