Έβρος: Πλημμύρα …προβλημάτων από τις βρoχοπτώσεις – Εγκλωβίστηκαν μαθητές και νήπια (Photos/Video)

ΕΛΛAΔΑ

Πολλά και έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη. Σπίτια σε πόλεις και χωριά πλημμύρισαν, περιοχές αποκόπηκαν από άλλες, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί ενός δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου στον Έβρο έζησαν θρίλερ αφού αποκλείστηκαν από την κακοκαιρία και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό, οι οποίοι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο σχολείο τους.

«Είναι η περιοχή του Απαλού , απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς.

Το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού , με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται», ανέφερε  στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί στην περιοχή με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, αναμένεται, όμως, αύξηση των δυνάμεων.

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Πολλά και σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονταν από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Δεν είναι υπερβολή να πέι κανείς ότι ποι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρους. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σπιτια, αυλές αλλά και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική δενα προλάβαινε τις κλήσεις για όσους είχαν πρόβλημα, όπως αναφέρει το .Evros_news .

 

 

Έβρος
πλημμύρες
προβλήματα
Has video: 

Πηγή: