Εξαδάκτυλος: Είναι ακατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το επόμενο βήμα

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA για την πορεία του κορωνοϊού και το «άνοιγμα» του lockdown.

«Πράγματι η θετικότητα περίπου σε όλη τη χώρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι παρόμοια. Η Αττική έχει το ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του ότι ηγείται αυτής της κούρσας, είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτήν την κούρσα, κατά συνέπεια τα κρούσματα μεταφράζονται σε νοσηλείες και οι νοσηλείες σε ανάγκες εντατικής θεραπείας» είπε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι η αύξηση των ανθρώπων που διασωληνώνονται είναι σχετικά βραδύτερη ως ρυθμός -όχι ως αριθμός- είναι βραδύτερη από το φθινόπωρο και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα», είπε ο κύριος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σε ερώτηση για το πότε να αναμένουμε ένα άνοιγμα του lockdown, ο κύριος Εξαδάκτυλος απάντησε:

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η επιλογή είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία μας να βρούμε το κουράγιο και να συνεχίσουμε… Δεν ξέρω τι να σας πω, σήμερα είναι η ώρα που οι γιατροί όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε στο να αντιμετωπίσουμε και να παρέχουμε υγεία στους πολίτες… Το πότε θα κάνουμε το επόμενο βήμα θα το πούμε λίγο αργότερα. Σήμερα δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή», ανέφερε ερωτηθείς για το επόμενο βήμα στη διαχείριση της πανδημίας και το πιθανό άνοιγμα της κοινωνίας».

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης