Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Από τη Θεσσαλία ξεκινούν οι αιτήσεις – Το νέο χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια

Δέκα ημέρες αργότερα και με τελευταίες στον προγραμματισμό τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες πλήττονται σφοδρότατα από την πανδημία του κορονοιού θα ξεκινήσουν τελικά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Ταυτόχρονα όσον αφορά τα αυθαίρετα κτίσματα στο στάδιο υποβολής της αίτησης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα αρκεί προσωρινά μια υπεύθυνη δήλωση αντί για την εκδοθείσα οικοδομική άδεια ή τη βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου, η οποία θα υποβάλλεται σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας ως προυπόθεση υπαγωγής στο πρόγραμμα, ο οδηγός του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αιτήσεις στην πλατφόρμα του προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 9 Δεκεμβρίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού αλλά και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου –ιδιαίτερα από τη Βόρειο Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης υποβολής των αιτήσεων ανά Περιφέρεια, ανακοινώθηκε ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει 10 μέρες αργότερα, σε σύγκριση με τον έως τώρα προγραμματισμό που προέβλεπε έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 30 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας – όπου τα προβλήματα με τον κορωνοϊό είναι εντονότερα – θα μετατεθεί στο τέλος.

Αναλυτικά το νέο χρονοδιάγραμμα ανα Περιφέρεια διαμορφώνεται ως εξής:

Θεσσαλίας: Οι αιτήσεις ξεκινούν 9 Δεκεμβρίου 2020.

Ηπείρου και Ιονίων Νήσων: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11 Δεκεμβρίου 2020.

Αττικής: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου: Οι αιτήσεις ξεκινούν 16 Δεκεμβρίου 2020.

Δυτικής Ελλάδας: Οι αιτήσεις ξεκινούν 18 Δεκεμβρίου 2020.

Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου: Οι αιτήσεις ξεκινούν 21 Δεκεμβρίου 2020.

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Δυτικής Μακεδονίας: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Κεντρικής Μακεδονίας: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Πολυκατοικίες: Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ethnos.gr

The post Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Από τη Θεσσαλία ξεκινούν οι αιτήσεις – Το νέο χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;