Φωτιά στην Εύβοια : Αεροσκάφη και δεκάδες πυροσβέστες στη μάχη

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το μεσημέρι, της Πέμπτης, στην κεντρική Εύβοια.

Σύμφωνα με τη πυροσβεστική η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση, ενώ οι πυροσβεστική ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Στο συμβάν επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

«Μεριμνούμε για τους πολίτες και τις περιουσίες τους»

Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή επιβεβαίωσε και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος μίλησε στο One Channel..

Ο κ. Ταφύλλης υποστήριξε πως η φωτιά πέρασε δίπλα από το χωριό Μακρυχώρι και προληπτικά έγινε εκκένωση του οικισμού, όπου περίπου 100 άτομα μεταφέρθηκαν σε διπλανό χωριό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί καμιά κατοικία, δεν έχουμε καμιά τέτοια πληροφορία» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως έχει γίνει σχετική προετοιμασία και στα χωριά προς τα οποία κατευθύνεται η πυρκαγιά.

«Η μέριμνα είναι όχι μόνο να μην υπάρξει πρόβλημα με συμπολίτες μας αλλά ούτε με τις περιουσίες» τόνισε.

Πρώτος, είχε κάνει λόγο για εκκένωση μέσα από το One Channel, ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις δυόμισι το μεσημέρι.

 

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

 

Τώρα στο Μακρυχωρι Εύβοιας μέσα στο χωριό μεγάλη πυρκαγιά πρέπει να κινητοποιηθούν δυνάμεις το χωριό καίγεται

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ