Γ. Καλλιάνος: Η κυβέρνηση θα διασώσει τη ΔΕΗ

Στην εκπομπή One Direct Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, όπου μίλησε για την ΔΕΗ, τις τροπολογίες αναφορικά με τα εργασιακά και τις συντάξεις.

«Η ΝΔ θα προσπαθήσει να διασώσει τη ΔΕΗ, η οποία είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μνημονεύοντας τον κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής επιβεβαίωσε πως δε θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Για το «φάουλ» της κυβέρνησης σχετικά με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ο κ. Καλλιάνος σχολίασε πως αυτό είναι κάτι που δε θα ξανασυμβεί και πως «έχει διαφορά να καταθέτεις τροπολογίες που περιλαμβάνουν αντιλαϊκά μέτρα και άλλο να φέρνεις τροπολογίες με θετικά μέτρα για τους πολίτες».

Για την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, ο βουλευτής εξήγησε πως «η τροπολογία ήρθε για να ισορροπήσει την αναλογία προσλήψεων και απολύσεων» και σκοπός της κυβέρνησης είναι «να μη στιγματίζεται ο εργαζόμενος».

Τέλος, για τα επικείμενα ταξίδια του πρωθυπουργού, ο κ. Καλλιάνος υποστήριξε πως «θα προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές να ελαττωθούν τα πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και πως η ανάπτυξη θα έρθει με μεταρρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τις τσέπες των πολίτων και θα προσελκύσουν επενδυτικά ενδιαφέροντα».

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ