Γαλλία: Στις φλόγες ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Νάντης

Μνήμες από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ξύπνησαν σήμερα στη Γαλλία, καθώς φλόγες τύλιξαν τον ιστορικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στη Νάντη. Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί.  Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας), διευκρινιζόταν πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με την πυρκαγιά στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985 έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

Το 2015, πάντα στη Νάντη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν άλλο καθολικό ναό με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης της βασιλικής Σεν-Ντονασιέν-ε-Σεν-Ρογκασιέν, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα.

The post Γαλλία: Στις φλόγες ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Νάντης appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr