Gerard Butler: «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, έχω ελληνική καρδιά»

Στη Σπάρτη επιστρέφει ο «Λεωνίδας» των 300, Τζεράρντ Μπάτλερ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

 

View this post on Instagram

 

2020, March. Greece My God. Flawed. Imperfect. #gerardbutler #god #sexy @gerardbutler Sexy Scot, British Babe My sexiest man alive🤤💙🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Repost: internet

A post shared by GerardButler.MyGod (@gerardbutler.mygod) on

Συγκεκριμένα ο κινηματογραφικός σταρ, ο οποίος ενσάρκωσε τον βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής.

Η κ. Δανάλη Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Gerard Butler, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και απεδέχθη με μεγάλη χαρά.

Μάλιστα μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Τζιάνι Νουνάρι (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Άλαν Σίγκελ (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Χόλιγουντ, Μπίλι Ζέιν (Titanic, Back to the Future).

Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο.

 

View this post on Instagram

 

#Repost @roydanalisapostolopoulos • • • • • • Athens, Greece Ως επίτιμη Πρέσβης της Σπάρτης, υποδέχθηκα σήμερα μαζί με το Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, τον κορυφαίο ηθοποιό Gerard Butler @gerardbutler, που ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στην ταινία των ‘300’, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, για την Σπάρτη μας, να μας τιμήσει και να τον τιμήσουμε, στο πλαίσιο των κοινών μας δράσεων για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Σπάρτης. Αθήνα, 11η Μαρτίου 2020.
 #RoyDanalisApostolopoulos #HonourableAmbassadorOfTheCityOfSparta #Sparta #GerardButler

A post shared by 🇺🇦Gerard Butler Ukraine🔘 (@mr.gerry_butler) on

«Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του , και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα».

Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη – Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον».

«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, έχω ελληνική καρδιά»

 

View this post on Instagram

 

#welcome @gerardbutler ❤🇬🇷 Ο Gerard Butler θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. #gerardbutler #athens #greece #ndp #ndpphoto #photography #photooftheday #olympicgames #tokio2020 #olympicflame

A post shared by Beautiful People PR (@beautifulpeoplepr) on

«Χαίρομαι που είμαι εδώ. Δεν είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, έχω ελληνική καρδιά, είδατε τι έκανα ε;», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

 

View this post on Instagram

 

NOT MORGAN BROWN 😂😂😂 2020, March. Greece My God. Flawed. Imperfect. #gerardbutler #god #sexy @gerardbutler Sexy Scot, British Babe My sexiest man alive🤤💙🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 @sofiaharmanda Sofia is a gorgeous Greek model working & living in NYC. @justjared

A post shared by GerardButler.MyGod (@gerardbutler.mygod) on

Πηγή: Ζωή & Τέχνες – ΤΑ ΝΕΑ