Για επίδομα θέρμανσης θα διατεθούν τα 6,7 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης εφημερίδων

Την απόφαση της κυβέρνησης το αδιάθετο ποσό από το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων, το οποιο ακυρώθηκε για το 2019 μετά και τις αντιδράσεις με αφορμή το Μακελειό και όχι μόνο, να διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στόχος είναι όπως είπε ο κ.Πέτσας να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, που έφτασαν εφέτος τις 600.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το ισχύον πλαίσιο για το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων για το 2019 και να ετοιμαστεί νέο πλαίσιο σε διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις ενώσεις των ιδιοκτητών τύπου και των δημοσιογράφων για το 2020.

Στην ανακοίνωση αυτή είχε προβεί μετά τη σύσκεψη με τα κόμματα με αφορμή το σάλο που είχε προηγηθεί λόγω του ότι συμπεριλήφθηκαν στην κρατική ενίσχυση συνολικού ύψους 6,7 εκ ευρώ η εφημερίδα «Μακελειό», που εκφράζει συχνά ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις, αλλά και κάποιες εκδόσεις που φέρονται να μην έχουν φορολογική ενημερότητα και που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους.

Πηγή: news247.gr

The post Για επίδομα θέρμανσης θα διατεθούν τα 6,7 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης εφημερίδων appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;