Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται ο Γερουλάνος

Ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε και πως είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι το ζήτημα στο ΚΙΝΑΛ και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά». «Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος άσκησε εκ νέου κριτική στη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά εκτιμώντας πως εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3 Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό».

Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής «στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας».

Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

The post Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται ο Γερουλάνος appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr