Γκόραν Γκρούεφσκι: Το πρώην κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος στα Σκόπια κατέληξε… ψήστης στην Ελλάδα

ΕΛΛAΔΑ

 

Ο άλλοτε πρωτοκλασάτος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρούεφσκι, φυγόδικος από τη χώρα του εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της μαζικής υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης το 2015, «έβγαλε» όλο του το καλοκαίρι στην χώρα μας.

Όχι όμως για να κάνει διακοπές στα υπέροχα νησιά της χώρας μας…

Σύμφωνα με την «Espresso», γύρισε τα ελληνικά νησιά για να βγάλει μεροκάματο δουλεύοντας ως… ψήστης σε εστιατόρια όλη την καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο 53χρονος Γκόραν Γκρούεφσκι έχει καταφέρει να «χαθεί» στη χώρα μας, όπου από δεξί χέρι του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και τμηματάρχης στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας έχει γίνει ένας απλός ψήστης χωρίς να κινεί υποψίες για το πρακτορικό παρελθόν του.

Ο Γκρούεφσκι κατηγορείται για την παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πολιτών, για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί με τον πρώην μυστικό πράκτορα καταζητείται για να δικαστεί για την ίδια υπόθεση και ο Νίκολ Μποσκόσκι, επίσης στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.

Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν «Ερυθρές Αγγελίες» της Ιντερπόλ.

Στη συνέχεια κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο, υποστηρίζοντας ότι στα Σκόπια κινδυνεύει η ζωή τους και ότι είναι θύματα σκευωρίας.

Γκόραν Γκρούεφσκι
ψήστης
ελληνικό νησί
Σκόπια
στέλεχος
Has video: 

Πηγή: