Η Χέρτα Βερολίνου… έριξε ξανά το Τείχος τριάντα χρόνια μετά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 9 Νοεμβρίου, πριν από 30 χρόνια, συνέβη η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και όπως ήταν φυσικό η Χέρτα στο σημερινό ματς με τη Λειψία τίμησε την επέτειο.

Η Χέρτα δυο μέρες μετά την πτώση του Τείχους έπαιξε αγώνα με τη Βατενσάιντ, με το γήπεδο να είναι γεμάτο από οπαδούς και από τις δυο πλευρές του Βερολίνου.

Η «μεγάλη Κυρία» σήμερα, τιμής ένεκεν, φόρεσε τις εμφανίσεις που είχε βάλει πριν από 30 χρόνια, λευκές φανέλες με το έμβλημα της πόλης, τον αρκούδο του Βερολίνου, όπως ήταν οι φανέλες εκείνης της εποχής. Παράλληλα, στη φυσούνα του γηπέδου υπήρχε η επιγραφή «WIR SIND EIN BERLINER» (=Είμαστε ένας Βερολινέζος).

Πριν από την έναρξη του αγώνα, είχε στηθεί ένα τείχος στη σέντρα κατά μήκος του γηπέδου που έγραφε «μαζί κατά των τειχών, μαζί για το Βερολίνο», ενώ στα μάτριξ έπαζε η ιστορική ομιλία του Τζον Κένεντι, όταν είχε πει το «Ich bin ein Berliner» (=είμαι Βερολινέζος»).

Όταν οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο, τα παιδιά που ήταν μπροστά από το τείχος το έριξαν κάτω και άρχισαν να αγκαλιάζονται.

Πηγή: topontiki.gr

The post Η Χέρτα Βερολίνου… έριξε ξανά το Τείχος τριάντα χρόνια μετά! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;