Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει: Βαρύς ο φόρος αίματος των δημοσιογράφων

MEDIA

 

Περισσότεροι από 1.050 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο τον κόσμο, επειδή υπηρετούσαν την αλήθεια, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ).

Γι’ αυτό η ΔΟΔ πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας των εγκλημάτων εναντίον των δημοσιογράφων από τις 2 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Περισσότεροι από 1.050 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο τον κόσμο, επειδή υπηρετούσαν την αλήθεια, καταγγέλλει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
Οι περισσότερες από αυτές τις δολοφονίες δεν ερευνήθηκαν ποτέ από τις αρμόδιες αρχές και οι υπεύθυνοι δεν λογοδότησαν ποτέ στη δικαιοσύνη. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας, έως σήμερα έχουν καταδικαστεί οι υπεύθυνοι μόνο για μία από τις 10 δολοφονίες δημοσιογράφων.

Ο βαρύς φόρος αίματος των δημοσιογράφων είναι το επίκεντρο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας των εγκλημάτων εναντίον των δημοσιογράφων, που για μια ακόμη φορά εκπονεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Η εκστρατεία άρχισε στις 2 Νοεμβρίου με τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών για την Ατιμωρησία των εγκλημάτων που έχουν θύματα δημοσιογράφους, καλώντας όλους να συμβάλλουν στη λογοδοσία των υπευθύνων, αρχίζοντας από τις κυβερνήσεις και τις αρχές των κρατών, που έχουν σημειωθεί τα σοβαρότερα εγκλήματα με θύματα δημοσιογράφους.

Στην εκστρατεία μπορούμε να λάβουμε όλοι μέρος και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους, αλλά και στις οικογένειες εκείνων που πλήρωσαν το βαρύ τίμημα. Η ΔΟΔ στην ιστοσελίδα της ενημερώνει συνεχώς για την πορεία της εκστρατείας https://www.ifj.org/actions/ifj-campaigns/end-impunity-2019.html.

Επιπλέον, επιλέξτε Like στη σελίδα της ΔΟΔ στο Facebook και ακολουθήστε τη ΔΟΔ στο Twitter. Επίσης χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας με #Endimpunity #TruthNeverDies #Journosafe
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΟΔ
δημοσιογράφοι
δολοφονίες
εγκλήματα
εκστρατεία
Has video: 

Πηγή: