Η Γιαμαρέλου επιμένει: Θα κοινωνήσω και δεν θα κολλήσω

Η Γιαμαρέλου επιμένει: Θα κοινωνήσω και δεν θα κολλήσω

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλου ότι οι πιστοί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν τον κορονοϊό από τη θεία κοινωνία.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλου ότι οι πιστοί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν τον κορονοϊό από τη θεία κοινωνία, τη στιγμή που η ίδια η Ιερά Σύνοδος αποφεύγει να πάρει σαφή θέση.

Σε συνέντευξή της η Ελένη Γιαμαρέλου δηλώνει ότι αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. “Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά, ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν, δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο”.

Στην ερώτηση αν η ίδια κοινωνούσε στην περίπτωση που ο προηγούμενος πιστός είχε νοσήσει από τον ιό, απάντησε “θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους”.

Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Γιαμαρέλλου είναι Καθηγήτρια Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. από το 1997, ενώ έχει διατελέσει Διευθύντρια της νεοϊδρυθείσας Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1997-2003), στο Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” (2003-2009), καθώς και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας από το 1996. Διδάσκει στα πεδία της Νοσολογίας-Παθολογίας και τις Λοιμώξεις επί 40 έτη.

πηγή: thetoc.gr

 

 

Πηγή: Ελλάδα