Οι II Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσάραξαν στα …αβαθή της Πάτρας

Θεατές στο ίδιο έργο του φιάσκου, της απαξίωσης και του εκφυλισμού, σε ότι αφορά στη διοργάνωση και τη φιλοξενία ενός μεγάλου αθλητικού και κοινωνικού γεγονότος, όπως οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακού Αγώνες, έχουν γίνει πλέον πέντε ημέρες πριν την έναρξη της οι πατρινοί και πατρινές, αλλά στην ουσία και όλο το αθλητικό κοινό και …όχι μόνο, της χώρας.

Στην ουσία οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα γίνουν απλά για να γίνουν προκειμένου να μην εξευτελιστεί η πόλη και η χώρα – αυτό ήδη με μαθηματική ακρίβεια έχει γίνει – αλλά ξυπνούν μνήμες ανάλογες με αυτές του φιάσκου της πολιτιστικής αλλά ακόμα και της διεκδίκησης των κανονικών Μεσογειακών Αγώνων, με πολλά από τα στοιχεία που συνοδεύουν τη  φετινή διοργάνωση, να είναι ίδια και να μοιάζουν με όσα σημάδεψαν ως προς τη μεθοδολογία ακόμα και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Άλλωστε, από το γεγονός και μόνο, ότι μέλη της Νέας Οργανωτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα ο πρόεδρος Ν. Παπαδημάτος έχουν κάνει αναφορές σχετικά με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την απόδοση ευθυνών αμέσως με τη λήξη των αγώνων σε όσους επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκαν, έλαβαν αποφάσεις, μοίρασαν χρήμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις ως προς τα ποσά και τα κριτήρια προκαλεί, γίνεται κατανοητό, πως τη διοργάνωση τη συνοδεύουν μαύρα σύννεφα και δικαίως μπαίνουν  θέματα διαφάνειας καθώς και πολλά άλλα.

Στην ουσία η χθεσινή ανακοίνωση της απόφασης  της Δημοτικής Αρχής δια στόματος Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, να απουσίασει από οτιδήποτε σηματοδοτεί την επίσημη εκπροσώπηση της πόλης, δεν είναι παρα η  φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και δεν έχει την αφετηρία της  σε κάποια κομματική και πολιτική ιδιοτροπία του Δήμου αλλά πολύ περισσότερο έρχεται απλά να επικαιροποιήσει και να καταδείξει ακόμα περισσότερο πολλά από όσα έγιναν καθώς και όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν.

Η απόσυρση του εκπροσώπου της Μαιζώνος  Τάκη Πετρόπουλου από την Οργανωτική Επιτροπή, οι αναφορές στο ότι δεν είναι διατεθειμένος ο Δήμος να συμμετάσχει σε κάτι που  έχει «ουρές» ως προς τη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, η ανικανότητα όσων επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης κινούσαν τα ινία, να μείνει έστω και ένα πραγματικό έργο σε επίπεδο υποδομών στην πόλη, έρχονται να επιβεβαιώσουν απλά, όλα όσα γνωρίζει η πόλη έστω και αν κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν με διάφορους τρόπου να κλείσουν στόματα και να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα.

Στον «πλανήτη» της Πάτρας η φράση ή η αναφορά Διεθνείς παράκτιοι μεσογειακού Αγώνες 2019 δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ποτέ και το χειρότερο όλων είναι, πως κάποιοι που έκαναν αναθέσεις ακόμα και σε περίεργες εταιρείες, μοίρασαν χρήμα κατ’ επιλογή και με περίεργους τρόπους κατάφεραν κάτι μοναδικό. Μία σημαντική διοργάνωση, να μη γίνει ούτε για μια στιγμή κτήμα και υπόθεση των πατρινών, να μην γίνει ο πατρινός και η πατρινή ούτε δευτερόλεπτο συμμέτοχος, εκτός κι΄αν νομίζουν πως κάτι τέτοιο περνάει από το πόσοι και πόσες θα παρακολουθήσουν τους αγώνες .

Αν και η ιστορία έχει δείξει, πως μπροστά στον κίνδυνο της άδειας εξέδρας οι «Μέντορες’ της μοιρασιάς φροντίζουν να δουλέψει ο μηχανισμός της πρόσκλησης και της απαξίας του τζάμπα.

Το δυστύχημα για την πόλη δεν είναι μόνο ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία για να μείνει πίσω κάτι. Είναι πως μία συγκεκριμένη ομάδα προσώπων και παραγόντων, έκαναν πάλι το δικό τους παιχνίδι και πέρα από προσωπικά και πολιτικά κέρδη, οι πολίτες, οι επαγγελματίες και η οικονομία της Πάτρας , θα ωφεληθούν – πλην  λίγων μετρημένων και γνωστών περιπτώσεων – ελάχιστα και σε οικονομικό επίπεδο.

Για την ιστορία, όποιος κουτοπόνηρος επιχειρηματολογεί πως για κάποιες ημέρες τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα από τις αποστολές και η πόλη θα είναι γεμάτη από ζωή, τεχνηέντως κρύβει, πως αυτά τα λεφτά που θα δοθούν για τις διαμονές , τη διατροφή και πολλά άλλα, δεν τα πληρώνουν οι αποστολές αλλά είναι λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, δηλαδή και των πατρινών.

Δηλαδή για το μεγάλο πάρτι των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας , οι πατρινοί όχι μόνο εξαπατήθηκαν καθώς καμία από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκαν ως προς τις υποδομές και το κουφάρι του κολυμβητηρίου, αλλά πληρώνουν κι΄από πάνω.

Το θέμα είναι ποιοι τελικά βγήκαν κερδισμένοι.

Το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι, πως όλα αυτά κατ΄ουσία έγιναν και φέρουν την υπογραφή ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!!

 

The post Οι II Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσάραξαν στα …αβαθή της Πάτρας appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Αθλητικά – patrastimes.gr