Η Κ. Γκρίμπα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Λαρισαίων για τη συνεδρίαση Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου

Σε ανακοίνωση της κ. Κατερίνας Γκρίμπα για τα θέματα της συνεδρίασης του Διοικητικού συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:

«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2021 , την εισηγητική έκθεση και το ΟΛΠ. Θεωρούμε πως εναρμονίζονται πλήρως με τον ανταποδοτικό προϋπολογισμό του Δήμου και της Περιφέρειας. Σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε, πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο να αποδεχόμαστε παθητικά μειώσεις από το Υπουργείο, που στην προκειμένη φτάνει τις 30.000. Αντιθέτως θα έπρεπε να διεκδικούμε γενναία αύξηση, ώστε τα θέατρα να μπορούν να μείνουν ανοιχτά, φυσικά με τις υποδείξεις των ειδικών, όσων αφορά την προστασία του κοινού, των ηθοποιών και των συντελεστών των παραστάσεων. ( συχνά τεστ για τους ηθοποιούς και τα συνεργεία, ελάχιστος αριθμός θεατών κλπ).

Η διεκδίκηση της αύξησης του προϋπολογισμού από το υπουργείο, έχει σαν γνώμονα την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν σήμερα. Για παράδειγμα οι περιοδείες του θεάτρου είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία. Από μόνη της δεν αρκεί όμως. Οι ανάγκες τις πόλης και της υπαίθρου δεν καλύπτονται , καθώς θα έπρεπε να υπάρχουν παραστάσεις, δωρεάν για το λαό της πόλης και όλο το Νομό, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Επιπλέον τα 3 τμήματα των εργαστηρίων θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν, και φυσικά να είναι δωρεάν για το λαό της πόλης.

Είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστούν τα καμαρίνια στο Κηποθέατρο και του θεάτρου, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν. Υπάρχουν οι περσινές υποδείξεις όσων αφορά τα καμαρίνια και τον εξοπλισμό τους. Πρέπει να υπάρχουν χρήματα και για ότι άλλο προκύψει.

Όσων αφορά το σχέδιο δράσης. Θεωρούμε πως δεν θα έπρεπε να περιορίζεται με βάση τα ψίχουλα του υπουργείου και του Δήμου. Αντιθέτως ένας σχεδιασμός παραστάσεων  θα μπορούσε να διεκδικεί να υπάρξουν νέες παραστάσεις, να διεκδικεί να είναι τα θέατρα της πόλης και της χώρας ανοιχτά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας. Ναι μεν χρειάζεται να γίνουν πράγματα στην πόλη, αλλά όσα προτείνονται κατά τη γνώμη μας δεν αρκούν. Είναι περίοδος που η τέχνη πρέπει  να λειτουργήσει ως αποκούμπι. Ταυτόχρονα πλήθος ηθοποιών και τεχνικών βιώνει την ανεργία εδώ και μήνες. Άρα  ένα προγραμματισμός θα έπρεπε να πατάει σε όσα η εποχή προβάλει.

Ψηφίζουμε κατά γιατί κι αυτό βασίζεται στην ανταπόδοση. Στα έσοδα που προτείνονται είναι παραπάνω τα χρήματα από τα εισιτήρια από τη χρηματοδότηση του υπουργείου.

Ψηφίζουμε υπέρ στα θέματα 5 και 6.

Υπέρ για την παράταση ισχύος του προγράμματος απασχόλησης 55-67 για τον κινηματογραφιστή Χριστοδούλου Ανδρέα

Υπέρ για τη δράση “Θεσσαλικό Θέατρο στο Ραδιόφωνο”.

Τέλος θα θέλαμε διευκρινήσεις στα εξής θέματα:

  1. Από που προκύπτουν τα ποσά για τα ενοίκια των θεάτρων;
  2. Ποιο είναι το αντίτιμο για την παρακολούθηση των θεατρικών εργαστηρίων;
  3. Ποιους αφορούν οι : “αμοιβές συνεδριάσεων μελών ΔΣ” που υπάρχουν στον προϋπολογισμό;
  4. Ποιους αφορούν οι αποζημιώσεις εξόδου από την υπηρεσία;».

The post Η Κ. Γκρίμπα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Λαρισαίων για τη συνεδρίαση Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;