Η μοναδική έρημος της Ελλάδας και κατά ορισμένους της Ευρώπης,βρίσκεται στη Λήμνο

Η μοναδική έρημος της Ευρώπης κρύβεται στη Λήμνο.Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η Ελλάδα εμπεριέχει τα πάντα μέσα της. Εδώ θα σας δείξουμε πως ακόμη κι έρημο μπορεί να βρει κανείς στη χώρα μας ακόμα και σ’ ένα Ελληνικό νησί.Βρίσκεται στην περιοχή Γομάτι της Λήμνου και είναι γνωστή ως “οι αμμοθίνες στο Γομάτι”, λόγω των παχιών αμμουδιών που υπάρχουν στην περιοχή, οι οποίες ονομάζονται αμμοθίνες

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο και αλλόκοτο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση και αμμοθίνες, που απλώνονται σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού – κοντά στο χωριό Κατάλακκος και λίγο μακρύτερα από την παραλία Γομάτι.Καθώς ανεβαίνεις από τις Παχιές Αμμουδιές θα βρεθείς ξαφνικά σε μία κανονική έρημο.Συχνά η έρημος της Λήμνου αποτελεί και τόπο γυρισμάτων για πολλά διαφημιστικά σποτ.          Μάλιστα εκεί ήταν που γυρίστηκε και η σκηνή της ερήμου με τη Ρένα Βλαχοπούλου στο Μία Ελληνίδα στο Χαρέμι, έτσι για την ιστορία.Επίσης η έρημος είναι ένα σημείο αναφοράς για πολλούς τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί.

Αναπάντεχο: Κι όμως υπάρχει έρημος στην Ελλάδα -Η «Σαχάρα» της Λήμνου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι Παχιές Αμμουδιές είναι αμμοθίνες, λόφοι δηλαδή από λεπτή άμμο και λίγα σκόρπια φρύγανα που μεταφέρουν τη γοητεία της ερήμου, στο βόρειο Αιγαίο. Ενα τοπίο εντυπωσιακό και μοναδικό για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ενα τοπίο καθαρά αφρικανικό, μια μικρογραφία της Σαχάρα  όπου οι επιστήμονες αδυνατούν ακόμη να ερμηνεύσουν.

 

 

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης