Η πανδημία πλήττει την οικονομία. Η αδιαφορία της Ν. Δημοκρατίας «χτυπά» τους εργαζόμενους

Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις οικογένειές τους, στην κρίσιμη αυτή φάση που πλήττεται το δικαίωμά τους στην επιβίωση, τους βάζει εμπόδια.

Αντί να λαμβάνει μέριμνα ώστε να μην θιγούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους, να διασφαλιστεί η εργασία τους, και η αξιοπρεπή διαβίωση τους, η Κυβέρνηση αδιαφορεί και κάνει πως δεν βλέπει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο.

Στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα κατοχυρώνει την εργασία τους, και θα διασφαλίζει την κατάλληλη εισοδηματική στήριξη τους την δύσκολη περίοδο που ακολουθεί.

Είναι σαφές ότι η στάση συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων πυροδοτείτε από την αντίστοιχη στάση αδιαφορίας της Κυβέρνησης, και ιδίως την απόλυτη αναλγησία του κ. Βρούτση. Ο Υπουργός Εργασίας του κ. Μητσοτάκη,αντί να στηρίζει την εργασία και να διασφαλίζει τα δικαιώματα της, επιτρέπει την εκμετάλλευση και την αδικία!

Αλήθεια, για ποιο λόγω η Κυβέρνηση επιτρέπει την μετακύλιση του κόστους της υγειονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων;

Πως θα κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι οδηγοί, και πως θα στηριχτούν όσοι δεν απασχοληθούν, λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης, αν δεν ενταχτούν στο καθεστώς αναστολής εργασίας;

Ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του. Για να επιβιώσει και να ισχυροποιηθεί χρειάζεται να επιβιώσουν πρώτα εκείνοι. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα μας!

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει την προσπάθεια για «Ζωντανή οικονομία και όρθια κοινωνία» μετά την κρίση. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει την συστηματική έλλειψη πολιτικής βούλησης, από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, να παρέμβει και να δώσει άμεσα λύση στο επιτακτικό πρόβλημα επιβίωσης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, και γενικότερα των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης