«Η πίεση είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου. Για να ξεπεράσεις το ‘ταβάνι’ σου»

«Τους είπα ότι θα τους πιέσω πολύ και λειτούργησε ως κίνητρο για τα παιδιά. Μου έχει ξανασυμβεί, έχω κοουτσάρει ομάδες με καταπληκτικούς παίκτες. Τους είπα ότι η πίεση είναι προνόμιο, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Η πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου, για να ξεπεράσεις το ταβάνι σου. Όταν παίζεις με πίεση, έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Είναι μερικά από τα λόγια του προπονητή Ρικ Πιτίνο. Λίγο μετά από την χτεσινή μεγάλη μπασκετική νίκη στην Ευρωλίγκα.

Τον ρώτησαν για το πως διαχειρίστηκε τους παίχτες του, και απάντησε πως η πίεση αποτελεί… το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που φυσικά μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς στην ζωή μας. Ειδικά στην επαγγελματική.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει γράψει και το βιβλίο «Η επιτυχία είναι επιλογή». Το οποίο μάλιστα υπάρχει και στα ελληνικά. Σε αυτό, παραθέτει ανάμεσα σε άλλα, τα 10 βήματα προς την επιτυχία. Είναι 10 συμβουλές που δίνει ο Αμερικανός coach- και μετά από την μακρά διαδρομή του, μάλλον κάτι θα ξέρει.

Το πρώτο βήμα είναι: Αποκτήστε αυτοεκτίμηση

Το δεύτερο βήμα: Βάλτε απαιτητικούς στόχους

Διαβάστε την συνέχεια της λίστας στο itspossible.gr

The post «Η πίεση είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου. Για να ξεπεράσεις το ‘ταβάνι’ σου» appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Newsone.gr