Η Ρωσίδα κατάσκοπος Μαρία Μπούτινα αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στην πατρίδα της

Στη Μόσχα αναμένεται να γυρίσει αύριο Σάββατο η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ μετά την καταδίκη της τον Απρίλιο ότι δρούσε ως πράκτορας ξένης χώρας. Την είδηση αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

“Στις 25 Οκτωβρίου η Μαρία θα μεταφερθεί από την ομοσπονδιακή φυλακή στο Ταλαχάσι στην Φλόριντα στο κέντρο μεταναστών στο Μαϊάμι από όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Μόσχα την ίδια ημέρα. Η άφιξή της αναμένεται το πρωί της 26ης Οκτωβρίου”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μπούτινα, η οποία κατηγορείτο για “συνωμοσία” με σκοπό “την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας” στις ΗΠΑ, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018. Τον Απρίλιο φέτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών αφού παραδέχτηκε την ενοχή της για συνωμοσία με έναν Ρώσο αξιωματούχο για να διεισδύσει σε οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς ακτιβιστές και Ρεπουμπλικάνους.

Πηγή: newsit.gr

The post Η Ρωσίδα κατάσκοπος Μαρία Μπούτινα αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στην πατρίδα της appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;