Οι ρωσικές αρχές εξάρθρωσαν δίκτυο χορηγών του «Ισλαμικού Κράτους»

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο ατόμων που συγκέντρωναν χρηματικά ποσά με τα οποία χρηματοδοτούσαν την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο, διευκρίνισε ότι τα άτομα που συνελήφθησαν είναι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι είχαν γίνει μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία και τα οποία από το 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 συγκέντρωναν χρηματικά ποσά με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Στο δίκτυο συμμετείχαν πολίτες από το Νταγκεστάν, είπε η Πετρένκο, οι οποίοι δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία μετέφεραν μέσω τραπεζικών πληρωμών και καρτών, ενώ εν συνεχεία τα έστελναν στην Συρία σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους».

powered by Rubicon Project
Τα άτομα αυτά, είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ρούβλια (112.000 ευρώ), τα οποία είχαν λάβει ως ενίσχυση περισσότερα από 200 άτομα, που διαβιούν στις περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, της Σιβηρίας και των Ουραλίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), το δίκτυο δρούσε στην Μόσχα και της ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, στην περιοχή του Αστραχάν, στην αυτόνομη περιοχή Χαντί Μανσίσκι, στην περιοχή της Σταυρούπολης και του Νταγκεστάν. Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκανε η αστυνομία στα σπίτια στα οποία διέμεναν, κατασχέθηκαν τηλεφωνικές συσκευές , χρηματικά ποσά καθώς και άλλα αποδεικτικά στοιχεία της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

The post Οι ρωσικές αρχές εξάρθρωσαν δίκτυο χορηγών του «Ισλαμικού Κράτους» appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Κόσμος – patrastimes.gr