Η βασίλισσα του φενγκ σούι σας δίνει δυο αλάνθαστες συμβουλές

Η βασίλισσα του φενγκ σούι σας δίνει δυο αλάνθαστες συμβουλές

Να τις εφαρμόσετε αμέσως.

Kρύσταλλοι, μολύβια και δύο ειδών τσαγιέρες. Είναι τα αντικείμενα χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει η γκουρού της καθαριότητας, οργάνωσης και τάξης στο σπίτι, Μαρί Κόντο (Marie Kondo).

Η 34χρονη Γιαπωνέζα, η οποία διδάσκει μια συγκεκριμένη μέθοδο που ανέπτυξε – την «KonMari Method», η οποία βασίζεται στις ιαπωνικές αξίες και στόχος της είναι να σε βοηθάει να περιβάλλεσαι από πράγματα που προκαλούν χαρά, σε συνέντευξή της στο Variety περιέγραψε πώς είναι οι χώροι που εργάζεται, όταν είναι μακριά από το σπίτι. 

Η Μαρί Κόντο είπε ότι την περίοδο της κυκλοφορίας του βιβλίου του “The Life-Changing Magic of Tidying Up” (Η Μαγεία της Τακτοποίησης που αλλάζει τη ζωή) άρχισε να διακοσμεί τους χώρους εργασία της με κρυστάλλους, που βοηθούν να καθαρίσει ο αέρας γύρω της. 

Όταν γράφει, διατηρεί έναν μικρό κρύσταλλο “πάνω ή κοντά στο φορητό υπολογιστή μου”, αλλά χρησιμοποιεί μεγαλύτερους για τον χώρο γύρω της.

Και ενώ χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για να γράφει, η Γιαπωνέζα συγγραφέας και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών λέει ότι έχει και ένα σημειωματάριο, “καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει τις ιδέες της» και φυσικά ένα μολύβι. 

Για να δροσίζεται πίνει τσάι, αλλά ανάλογα με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλάζει την τσαγιέρα, στην οποία το σερβίρει. 

“Όταν νιώθω ότι πρέπει να ηρεμήσω λίγο, θα χρησιμοποιήσω κεραμική ή πήλινη. Αλλά αν αισθάνομαι ότι έχω λιγότερη ενέργεια και χρειάζομαι λίγο περισσότερη κίνηση μέσα μου, θα χρησιμοποιήσω γυάλινη”

Η Κόντο ανέφερε επίσης ότι έχει μαζί της αντικείμενα από τις κόρες της, μία φωτογραφία της μικρότερης και ένα δικό της πορτρέτο που έφτιαξε η μεγαλύτερη κόρη της. 

Η Μέρι Κόντο, η οποία έχει γίνει διάσημη από τη σειρά που παρουσιάζει στο Netflix, δεν έχει προβεί σε σχολιασμό του δημοσιεύματος του Page Six, στο οποίο η Λίντα Κούπερσμιθ, η οποία βοηθά διασημότητες να οργανώνουν το σπίτι τους υποστήριξε ότι η Γιαπωνέζα γκουρού της τάξης τής έκλεψε τη μέθοδο. 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: αρχείο

Πηγή: LifeStyle