ΗΠΑ: Αεροδρόμια τον… 18ο αιώνα ανακάλυψε ο Τραμπ

Στη βλάβη του οτοκιού εν μέσω βροχής επέρριψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ευθύνη για τους αναχρονισμούς που περιείχε η ομιλία του στο πλαίσιο των εορτασμών της 4ης Ιουλίου για την αμερικανική ανεξαρτησία.

Μιλώντας στο πλήθος, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «κατέλαβαν τα αεροδρόμια» κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, τη δεκαετία του 1770. Κάτι προφανώς αδύνατον, αφού δεν υπήρχαν αεροδρόμια τον 18ο αιώνα.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη γλωσσική παραδρομή του, ο Τραμπ απολογήθηκε λέγοντας αρχικά ότι το οτοκιού χάλασε (χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη «καπούτ») και κατόπιν ότι δυσκολευόταν να διαβάσει την οθόνη στη βροχή.

«Φαντάζομαι ότι η βροχή χάλασε το οτοκιού», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο. «Ήξερα πολύ καλά την ομιλία κι έτσι κατάφερα να την εκφωνήσω χωρίς οτοκιού, αλλά το οτοκιού πράγματι χάλασε και ήταν δύσκολο να το διαβάζω έτσι κι αλλιώς λόγω βροχής. Παρά τη βροχή, ήταν μια φανταστική βραδιά», είπε. Ο Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ για το γκολφ κλαμπ του στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι.

Πριν κερδίσει τις εκλογές του 2016, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός επέκρινε τακτικά τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή βασιζόταν στο οτοκιού για τις ομιλίες του.

The post ΗΠΑ: Αεροδρόμια τον… 18ο αιώνα ανακάλυψε ο Τραμπ appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr