ΗΠΑ: Θα χορηγήσουμε πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις φαρμάκων αντισωμάτων

Μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου, Άντονι Φάουτσι, για τη θεραπεία αντισωμάτων που «πιθανόν να βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ», αισιόδοξο μήνυμα φτάνει από τις ΗΠΑ για πιθανή θεραπεία από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει πως μέσα στο 2020 θα έχει στη διάθεσή της πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις θεραπειών αντισωμάτων των εταιρειών Regeneron Pharmaceutical Inc και Eli Lilly & Co.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους, είπε ότι η κυβέρνηση θα διανείμει αυτά τα φάρμακα στις πολιτείες ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως είχε κάνει και με το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της εταιρείας Gilead Sciences Inc.

Και οι δύο εταιρείες δηλώνουν ότι τα φάρμακά τους φάνηκαν αποτελεσματικά στις κλινικές δοκιμές και ότι έχουν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να τους δοθεί κατεπείγουσα έγκριση για να χρησιμοποιηθούν ευρέως.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να χορηγήσει τις θεραπείες αυτές δωρεάν στους ασθενείς, όπως είχε γίνει και με τη ρεμδεσιβίρη.

Φάουτσι: Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων να βοήθησε τον Τραμπ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

Πηγή: protothema.gr

The post ΗΠΑ: Θα χορηγήσουμε πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις φαρμάκων αντισωμάτων appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;