Ηράκλειο – Καταδίωξη με πυροβολισμούς μετά από ζωοκλοπή

Πυροβολισμοί έπεσαν μετά από ζωοκλοπή στο Ηράκλειο, ενώ οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν, αξιοποιώντας το σκοτάδι, όταν μπροστά τους βρέθηκαν αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του creta24.gr, οι δράστες έκλεψαν πρόβατα, έπεσαν σε διπλό μπλόκο της Αστυνομίας, το έβαλαν στα πόδια και μάλιστα πυροβόλησαν στον αέρα για να μην καταδιώκονται από τους αστυνομικούς που τους είχαν πάρει στο κυνήγι. Η ιστορία με τα δύο τουλάχιστον άτομα που αναζητούνται για ζωοκλοπή και κλοπή ενός οχήματος ξεκίνησε με την κλοπή ενός αγροτικού οχήματος χθες το βράδυ από την περιοχή των Μεσαμπελιών.

Το βράδυ της Κυριακής η ζωοκλοπή

Η κλοπή έγινε γύρω στις 21:00 το βράδυ και ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου οχήματος είναι ένας κάτοικος της περιοχής, ηλικίας 40 ετών. Οι δύο δράστες με το κλεμμένο όχημα πήγαν στη συνέχεια -εκτιμάται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής- στην Κόξαρη του δήμου Χερσονήσου από όπου έκλεψαν από ένα ποιμνιοστάσιο 144 αιγοπρόβατα, συνολικής αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, ενώ για το κλεμμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται στις 6 χιλιάδες ευρώ η αξία του.

Έπεσαν πάνω σε μπλόκο

Κινούμενοι επί του ΒΟΑΚ με κατεύθυνση το Ηράκλειο είδαν ένα περιπολικό της Τροχαίας με αναμμένους φάρους που διενεργούσε ελέγχους. Χωρίς το πλήρωμα του περιπολικού της Τροχαίας να τους αντιληφθεί, άφησαν το κλεμμένο όχημα με τα ζώα επί της εθνικής οδού, περίπου στο ύψος του Καρτερού.

Άρχισαν να τρέχουν αλλά έπεσαν πάνω και σε δεύτερη ομάδα της Αστυνομίας (ΔΙΑΣ) που διενεργούσε ελέγχους. Οι αστυνομικοί τους είδαν και άρχισαν να τους κυνηγούν, ενώ οι δράστες κινήθηκαν προς το ύψος του παλιού ξενοδοχείου Ξενία. Τότε ένας εκ των ζωοκλεφτών πυροβόλησε στον αέρα τουλάχιστον πέντε φορές για να μπορέσουν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τελικά, λόγω του σκότους κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ βρέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο. Επάνω σε αυτό υπήρχαν 45 ζώα από τα συνολικά 144 που είχαν κλαπεί.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ