Ισχυρή καταιγίδα: «Πνίγηκε» η Μεσσηνία – Ενεργοποιήθηκε ο «Ξενοκράτης»

Ισχυρή καταιγίδα: «Πνίγηκε» η Μεσσηνία - Ενεργοποιήθηκε ο «Ξενοκράτης»

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο Δήμος Καλαμάτας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το πρωί την περιοχή.

Τα 200 χιλιοστά ραγδαιότητα της βροχής μέσα σε μία ώρα, ήταν ενδεικτικά της έντασης του φαινομένου. Χείμαρροι και ρέματα φούσκωσαν και μάλιστα κάποια σε οριακό σημείο να υπερχειλίσουν και να προκαλέσουν πλημμύρες. Σε οριακό σημείο χείμαρρος στο Πήδημα, σύμφωνα με το MessiniaLive.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, άμεσα ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου, καθώς και η παλαιά εθνική οδός από τη θέση Αλλαγή της τ.κ. Μερόπης έως την περιοχή του Αγ. Φλώρου.

Αυτή τη στιγμή στα σημεία επιχειρούν 8 μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτών.

Στη περιοχή ήδη βρίσκονται η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Γεωργακοπούλου Παναγιώτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κος. Αναστασόπουλος Ευστάθιος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το παρακάτω drone βίντεο καταγράφει το μέγεθος της πλημμύρας:

 

 

Πηγή: Ελλάδα