Ίσως έχεις περάσει από εκεί: Γιατί γίνεται «μάχη» για αυτό το οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο

Μια ιδιαίτερη «μάχη» έχει ανοίξει για το οικόπεδο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων στην παραλιακή περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στο ύψος του Φλοίσβου. Ένας από τους τελευταίους «κενούς» χώρους που έχουν μείνει στην περιοχή.

Το οικόπεδο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ποια είναι η ιστορία του, σύμφωνα με τα όσα παραθέτει το Liberal.gr: Από το 2013, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει πάρει την απόφαση να πουλήσει αυτό το ανεκμετάλλευτο οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων στην παραλιακή περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στο ύψος του Φλοίσβου.

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια, για να πραγματοποιηθεί ο πρώτος πλειοδοτικός διαγωνισμός τον Νοέμβριο του 2018.

Εμφανίσθηκαν τότε 6 υποψήφιοι αγοραστές κανένας όμως δεν προσέφερε περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ.

Παρενέβη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θεωρώντας το τίμημα εξαιρετικά χαμηλό και αποφάσισε να πραγματοποιήσει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, ζητώντας από μία ανεξάρτητη επιτροπή να αποτιμήσει την πραγματική αξία του ακινήτου.

Μετά τη διεθνοποίηση της διαδικασίας που επέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας, στον δεύτερο διαγωνισμό πλειοδότησε μια Ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία, η Golden Horizon η οποία προσέφερε…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr

The post Ίσως έχεις περάσει από εκεί: Γιατί γίνεται «μάχη» για αυτό το οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Newsone.gr