Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επιθεωρεί τη βάση των F-35 και προειδοποιεί το Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για άλλη μια φορά σήμερα την Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που διαθέτει η χώρα του «μπορούν να φτάσουν παντού στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αεροπορική βάση του Νεβατίμ και επιθεώρησε τα F-35 που αγόρασε η πολεμική αεροπορία το 2016 από τις ΗΠΑ. «Το Ιράν απειλεί να μας καταστρέψει, είναι προς το συμφέρον του να θυμάται ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και, φυσικά, της Συρίας», είπε.

Τα τελευταία χρόνια η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει πλήξει δεκάδες στόχους στη γειτονική χώρα: θέσεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν οπλισμό στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και, πιο πρόσφατα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό των Ιρανών συμμάχων της Δαμασκού.

Εκτός από τη Χεζμπολάχ, το Ιράν στηρίζει επίσης και την Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Ιούνιο, ο Νετανιάχου προειδοποίησε τους εχθρούς του να μην «δοκιμάσουν» τη χώρα του λέγοντας ότι «ο ισραηλινός στρατός έχει μεγάλη ισχύ καταστροφής».

Την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύσουν επίθεση στη χώρα του, το Ισραήλ θα καταστραφεί μέσα σε μισή ώρα.

Πηγή: protothema.gr

The post Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επιθεωρεί τη βάση των F-35 και προειδοποιεί το Ιράν appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;