Ιταλία: «Ναι» στον συνασπισμό από τα μέλη των 5 Αστέρων -Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα κυβέρνηση

 

Τα μέλη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ψήφισαν υπέρ της κυβερνητικής συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβει τις ερχόμενες ημέρες εξουσία η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία που έγινε, το 79,3% των μελών του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ψήφισε υπέρ της συμμαχίας. Το 20,7% τάχθηκε κατά της κυβερνητικής συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, ανακοίνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι πλέον ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και να καταθέσει στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα τα ονόματα των υπουργών.

Ιταλία: Ο Κόντε πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης

Στη συνέχεια, ο Κόντε θα πρέπει να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και τη Γερουσία της Ιταλίας. Νωρίτερα την Τρίτη, το Κίνημα των 5 Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα παρουσίασαν ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Στην κορυφή της ατζέντας είναι ένας επεκτατικός προϋπολογισμός για το 2020, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

The post Ιταλία: «Ναι» στον συνασπισμό από τα μέλη των 5 Αστέρων -Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα κυβέρνηση appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr