Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: «Κλειδί» η συνεργός που έστειλε την ανώνυμη επιστολή στις αρχές

Μια λοίμωξη στα γεννητικά όργανα ενός μικρού κοριτσιού, ασθένεια η οποία σε μια φυσιολογική οικογένεια θα είχε αντιμετωπιστεί ιατρικά, δημιούργησε μια άκρως περίεργη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστές ένα 8χρονο κορίτσι, τη μητέρα της και μια θεία της, πονοκεφαλιάζοντας τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Ρόδου.
Η 50χρονη θεία της ανήλικης στην οποία αποδίδονται κατηγορίες για κακοποίηση του μικρού κοριτσιού ύστερα απ’όσα κατέθεσε προανακριτικά, άλλαξε την υπερασπιστική της γραμμή και μιλώντας στο «protothema.gr»  αρνείται τις όποιες κατηγορίες τις αποδίδονται: “Είμαι αθώα ποτέ δεν θα έκανα κακό σε ένα μικρό παιδί. Είμαι μάνα με παιδιά και εγγόνια και ουδέποτε θα πείραζα ένα κοριτσάκι 8 ετών. Ό,τι έγινε έγινε πάντα με σύμφωνη γνώμη της μητέρας την οποία είχα σαν αδελφή μου. Εκείνη με ενημέρωσε για το πρόβλημα που είχε το παιδί της στα γεννητικά όργανα διότι όταν με κάλεσε εκείνη στο σπίτι της μου εκμυστηρεύτηκε ότι η 8χρονη έχει πόνους και τσουξίματα στην ευαίσθητη περιοχή. Εγώ της είπα γιατί δεν το πηγαίνει σε έναν γιατρό, αλλά εκείνη μου είπε ότι επειδή ο πατέρας της 8χρονης λείπει γιατί είναι ναυτικός θα ήθελε να είναι και εκείνος

Τότε μου ζήτησε να τραβήξουμε μια φωτογραφία για να τη δείξουμε σε κάποιον γιατρό. Ουδέποτε πείραξα το παιδί εγώ. Μου αποδόθηκαν κατηγορίες γιατί είμαι ο εύκολος στόχος. Εγώ χωρίς να ξέρω όταν είδα το παιδί με τη μητέρα του της είπα μήπως κάποιος το έχει βιάσει, αλλά αυτό το είπα χωρίς να είμαι γιατρός” ισχυρίζεται η 50χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται και ότι ζητούσε χρήματα για να μην καταγγείλει τον δήθεν βιασμό. «Είπα στη μητέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά ποτέ δεν εκβίασα. Το είπα πάνω σε μια λογομαχία που είχαμε για να τη φοβερίσω επειδή δεν προσέχει τα παιδιά της. Ούτε χρήματα ζήτησα ποτέ από τον παππού όπως με κατηγόρησαν», ισχυρίζεται η 50χρονη.

Η καταγγελία η οποία έφθασε στην αστυνομία του νησιού πριν από μερικές ημέρες, για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού μόλις 8 ετών σήμανε άμεσα συναγερμό. Οι πρώτες πληροφορίες από την κατάθεση της μητέρας ανέφεραν ότι δράστης ήταν ο 80χρονος πατέρας της και παππούς του κοριτσιού, ο οποίος διαμένει στο κάτω μέρος της διώροφης κατοικίας όπου ζούσε η 8χρονη με τη μητέρα της και τα άλλα τρία ετεροθαλή αδέρφια της.

Όταν ο παππούς, ο οποίος δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε παραγγελία για την λήψη καταθέσεως από εκείνον, κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού και αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση επισημαίνοντας τόσο ότι έχει αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή του κοριτσιού και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

«Ουδέποτε θα έκανα κακό στο εγγόνι μου. Την αγαπάω πάρα πολύ και εγώ και η γιαγιά της, όπως και τα άλλα παιδιά της κόρης μας. Μπορεί να ήμουν αυστηρός αλλά ουδέποτε θα έκανα κακό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνομαι ανακουφισμένος γιατί με κατηγόρησαν ότι εγώ βίασα την εγγονή μου αλλά έλαμψε η αλήθεια», θα πει ο παππούς στο«protothema.gr» .

Η ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία εντοπίστηκαν μόνο τραύματα και όχι ίχνη βιασμού, σε συνδυασμό με τα όσα είπαν στην αστυνομία τα δυο ανήλικα αδέλφια αλλά και η συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας οδήγησαν τις Αρχές σε μια ξαδέρφη της μητέρας και θεία της 8χρονης. Έπειτα από ανάκριση πέντε ωρών η γυναίκα αυτή ηλικίας 50 ετών ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης αλλά και τον διασυρμό του παππού τον οποίο προσπάθησε να παγιδεύσει με σκοπό να αποκομίσει χρήματα!
Στο κινητό τηλέφωνο της 50χρονης θείας βρέθηκε και φωτογραφία που είχε τραβηχτεί από τα γεννητικά όργανα της 8χρονης η οποία είχε πάθει ουρολοίμωξη και είχε εμφανή σημάδια. Με αυτή τη φωτογραφία η θεία της 8χρονης προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από τον παππού και τη μητέρα ισχυριζόμενη ότι έχει γίνει καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού για σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα ζητούσε το ποσό των 200 ευρώ από τη μητέρα για να καλύψει τον δήθεν βιασμό μέσω ενός φίλου της αστυνομικού, όπως έλεγε στη μητέρα της 8χρονης. Το ίδιο σκόπευε να κάνει με αντίτιμο αυτή τη φορά 500 ευρώ προκειμένου να μην αποκαλύψει ότι δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης ήταν ο παππούς του ανήλικου κοριτσιού.

Σύμφωνα με όσα είπε στην συμπληρωματική κατάθεση η μητέρα της 8χρονης η ξαδέρφη της πήγε στο σπίτι της όταν εκείνη έλειπε και όταν το 8χρονο κοριτσάκι της παραπονέθηκε ότι πονούσε στα γεννητικά όργανα, την οδήγησε στο υπνοδωμάτιο όπου της προκάλεσε ρήξη του παρθενικού υμένα με το δάχτυλό της.

Ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να είχε μια γυναίκα φίλη της θείας η οποία μέσω ανώνυμης επιστολής έκανε την καταγγελία στις Αρχές του δήθεν βιασμού στέλνοντας το οπτικό υλικό που είχε τραβήξει η θεία από τα γεννητικά όργανα του 8χρονου παιδιού.

Από τις Αρχές διορίστηκε παιδοψυχίατρος για να αποφανθεί για την ψυχική υγεία του 8χρονου παιδιού ενώ η γνωστοποίηση του διορισμού έγινε στην 50χρονη θεία του. Το ανήλικο κοριτσάκι βρίσκεται ήδη σε προνοιακή δομή του νησιού, ενώ διατάχθηκε νέα πραγματογνωμοσύνη για το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παππούς μέσω του συνηγόρου του Στέλιου Αλεξανδρή αναμένεται να υποβάλλει έγκληση για το αδίκημα της εκβίασης τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης