Καλογιάννης προς Κούγια: «Οι παραδόσεις της ΑΕΛ με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν σχέση με τις συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη»

Σε ανακοίνωση το Γρ. Τύπου του Δήμου Λαρισαίων απαντά στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά:

«Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η  δημοτική αρχή Καλογιάννη, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών. Οι νομικές ενέργειες της ΔΕΥΑΛ κατά της «Γήπεδο ΑΕ», όπως και προς κάθε άλλο οφειλέτη, με μεγάλα ποσά οφειλών, καταδεικνύουν, τη προσήλωση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της πόλης.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να είμαστε σαφείς.

Η πόλη μας, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Για να την ξεπεράσουμε χρειαζόμαστε ενότητα. Και σοβαρότητα.

Εγγυητές αυτής της ενότητας οφείλουν και πρέπει να είναι τα θεσμικά όργανα της πόλης, ο Δήμαρχός της, ο εκάστοτε Δήμαρχος. Οι απειλές για μηνύσεις κατά θεσμικών προσώπων και δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της πόλης, βάλλουν κατά της ίδιας της πόλης.

Όλη αυτήν την περίοδο συνειδητά δεν πήραμε θέση στον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει ξεσπάσει γύρω από την ιστορική ομάδα της πόλης, την ΑΕΛ. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των Λαρισαίων πιστεύουμε ότι η ομάδα που ταυτίζεται για δεκαετίες με την πόλη, μεγαλούργησε και έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλη την χώρα,  όταν «ένωνε». Αυτήν την ενότητα πάντα συμβόλιζε, αυτή υπηρετούσε.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι με τις παραδόσεις αυτής της ομάδας, με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν  σχέση οι συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη. Δυστυχώς»!

The post Καλογιάννης προς Κούγια: «Οι παραδόσεις της ΑΕΛ με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν σχέση με τις συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη» appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;