Κατεπείγουσα έγκριση θεραπείας πλάσματος ανακοινώνει ο Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Μία το πρωί ώρα Ελλάδας, αναμένεται, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η «σημαντική ανακάλυψη» στην οποία θα προβεί ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Προτρέχοντας, η εφημερίδα Washington Post επικαλείται πηγές «οι οποίες έχουν γνώση» και υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για την Covid-19, θεραπεία που έχει ήδη εφαρμοστεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

 

Παράλληλα, η εφημερίδα Financial Times, εντάσσει στις προεκλογικές εξαγγελίες του Ρεπουμπλικανού προέδρου και την έγκριση πειραματικού εμβολίου μέσα στον Οκτώβριο, δηλαδή πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η επιλογή που εξετάζεται είναι να χορηγήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «κατεπείγουσα έγκριση χρήσης» του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία που έχει κλείσει συμφωνία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του έτους.

Δημοσκόπηση από το CBS / YouGov έδειξε ότι το 57% των Ρεπουμπλικανών πιστεύουν ότι οι 180.000 θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες από COVID -19 είναι «αποδεκτοί» σε σύγκριση με το 33% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και το 10% των Δημοκρατών.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Τραμπ
πλάσμα
Κορωνοϊός
Has video: 

Πηγή: