Καθηγητής απείλησε μαθητή και τη μητέρα του – Βρήκαν σουγιά πάνω του οι αστυνομικοί

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο 1ο γυμνάσιο Μεταμόρφωσης καθώς ένας καθηγητής, περίπου 60 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί βρέθηκε πάνω του ένας σουγιάς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο enikos.gr γονείς μαθητών, ο καθηγητής, ο οποίος διδάσκει μαθηματικά στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, τη Δευτέρα απείλησε λεκτικά έναν μαθητή της τάξης λέγοντάς του την ώρα του μαθήματος πως «αν αύριο έρθεις, θα σε σφάξω».

Όπως τονίζουν οι γονείς, σήμερα ο συγκεκριμένος μαθητής πήγε στο σχολείο μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να ζητήσει από τον συγκεκριμένο καθηγητή διευκρινίσεις. Τότε, ο καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά και στη μητέρα και επανέλαβε την απειλή που είχε εξαπολύσει σε βάρος του παιδιού της. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασαν στο σχολείο οι αστυνομικοί, η μητέρα ζήτησε να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε επάνω του ένας σουγιάς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι γονείς, το περιστατικό με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί στο σχολείο, καθώς το 2015 ο ίδιος καθηγητής είχε απειλήσει και πάλι μαθητή που φοιτούσε στην τάξη του και πως υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης Γιώτα Πατρινού, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι όλοι οι γονείς και οι συνάδελφοί του είναι αναστατωμένοι. Όπως είπε η κ. Πατρινού, «ζητάμε να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, δεν θέλουμε να μπαίνουν φοβισμένα στις τάξεις. Θέλουμε την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης από όλους τους φορείς γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό» και επισήμανε ότι «είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε να μπει ξανά στην αίθουσα αν κάποιος δεν επιληφθεί του θέματος».

Την Τετάρτη, ο 68χρονος καθηγητής αναμένεται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης