Καθηγητής Σύψας: Τι θα γίνει με τους γάμους το καλοκαίρι – Πώς θα λειτουργούν καφέ και εστιατόρια [Βίντεο]

Καθηγητής Σύψας: Τι θα γίνει με τους γάμους το καλοκαίρι - Πώς θα λειτουργούν καφέ και εστιατόρια [Βίντεο]

Διευκρινίσεις για το ιδιαίτερο καλοκαίρι που έρχεται έδωσε το μέλος τη επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση του κορωνοϊού

Σε πρωινή εκπομπή του Open μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Ο κ. Σύψας, ο οποίος είναι μέλος και της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατούν το καλοκαίρι και διευκρίνισε τι θα γίνει με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι.

“Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι”, είπε και παράλληλα πρότεινε ο αριθμός των καλεσμένων να είναι σχετικά μικρός, ακόμη και πιο κάτω από 250 άτομα.

“Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα”, ανέφερε ο κ. Σύψας σχετικά με τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, ενώ για τις παραλίες είπε: “Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες”.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, ο κ. Σύψας δήλωσε πως θα ανοίξουν μόνο για να γίνουν πρακτικές ασκήσεις και εξετάσεις, ενώ δεν θα γίνουν διαλέξεις σε αμφιθέατρα.

“Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης το πιστέψει και πιει απολυμαντικό. Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από το απολυμαντικό και όχι από τον ιό”, ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

πηγή thetoc.gr

Πηγή: Ελλάδα