Κινέζος φοιτητής κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταφέρει υλικό έρευνας από τις ΗΠΑ στην Κίνα

Ένας Κινέζος φοιτητής ιατρικής που σπούδαζε σε ερευνητικό εργαστήριο των ΗΠΑ κρατείται αφότου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να μεταφέρει υλικό έρευνας για τον καρκίνο στην Κίνα.

Δικαστής στη Βοστώνη έκρινε ότι ο 29χρονος Κινέζος φοιτητής Ζαοζόνγκ Ζενγκ επιχείρησε να διοχετεύσει παράνομα ζωτικής σημασίας έρευνα για τον καρκίνο από τις ΗΠΑ στην Κίνα και αποφασίστηκε να κρατηθεί, χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Ο σπουδαστής που φοιτούσε στις ΗΠΑ στο ερευνητικό εργαστήριο του ιατρικού κέντρου Beth Israel Deaconess με visa χορηγούμενη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Boston Logan στις 9 Δεκεμβρίου, αφού φέρεται να μετέφερε 21 φιαλίδια τα εκτιμάται ότι περιείχαν δείγματα επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με τη Boston Herald.

Λίγο αργότερα, ο Κινέζος υπήκοος παραδέχτηκε ότι έκλεψε τα φιαλίδια και είπε στους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι σχεδίαζε τη μεταφορά τους από τη Βοστώνη στο Πεκίνο.

«Ο Ζενγκ δήλωσε ότι όταν επέστρεφε στην Κίνα, σχεδίαζε αμέσως να πάει στο εργαστήριό του στην Κίνα και να αρχίσει να εργάζεται πάνω στην έρευνά του χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα φιαλίδια», δήλωσε το FBI.

Ο Ζενγκ, αρχικά κατηγορήθηκε για ψευδή δήλωση σε ομοσπονδιακό ανακριτή, και αφέθηκε με εγγύηση, και αποφασίστηκε να προφυλακιστεί καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα έφευγε από τη χώρα αφού σε έρευνα στο σπίτι του βρήκαν τις βαλίτσες του έτοιμες, σαν να ετοιμαζόταν να φύγει.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σημείωσαν ότι θα μπορούσαν να ασκηθούν περισσότερες κατηγορίες εναντίον του, καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

The post Κινέζος φοιτητής κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταφέρει υλικό έρευνας από τις ΗΠΑ στην Κίνα appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr