Κίνημα Αλλαγής: Ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο να στηθεί ως πολιτικό σκάνδαλο η Novartis

«Η σκευωρία της Novartis που είχε ως στόχο την αλλοίωση των δημοκρατικών θεσμών και την ομηρεία στελεχών της αντιπολίτευσης, κατέρρευσε» αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Οι μάσκες έπεσαν. Αποδεικνύεται καθημερινά -με κινηματογραφικό τρόπο- ότι με ευθύνη πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών, με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης», τόνισε.

Η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο για «ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο να στηθεί ως πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis που ναυάγησε μπροστά στην κραυγαλέα απουσία στοιχείων», ενώ σημειώνει ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης κάθε πτυχής της σκοτεινής υπόθεσης, καθώς και ώρα διερεύνησης των ευθυνών όσων εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το παρα-θεσμικό σχέδιο.

«Υπάρχουν συσσωρευμένες ενδείξεις για Παπαγγελόπουλο»

«Υπάρχουν συσσωρευμένες ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Από αυτές και θα ξεκινήσουμε την εις βάθος διερεύνηση. Για κανέναν δεν υπάρχει ασυλία ή δεν μπορεί να υπάρχει ειδικό καθεστώς προστασίας», επισημαίνει και συμπληρώνει: «η σκευωρία αφήνει πίσω της μια νοσηρή ατμόσφαιρα «εμφύλιας» σύγκρουσης στον χώρο της Δικαιοσύνης με βαθιές διχαστικές γραμμές ανάμεσα σε «υπάκουους» και «μη υπάκουους» δικαστές, ένα κλίμα ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών», συμπλήρωσε η υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας»

Η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι είναι ευθύνη της Βουλής να δράσει περιφρουρώντας τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη από κάθε σκιά και κάθε νέα απόπειρα μεθόδευσης. «Με το βλέμμα στο μέλλον αυτού του τόπου, έχουμε χρέος να ζητήσουμε την αυτοκάθαρση του δικαστικού και εισαγγελικού σώματος. Να εγγυηθούμε την αποκατάσταση των πληγών που κάποιοι απροκάλυπτα προκάλεσαν στο Κράτος Δικαίου. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», καταλήγει.

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ