Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω: “Με προχειρότητα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τα προβλήματα τουρισμού”

Επικρίσεις στην κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει με προχειρότητα, ταξικότητα και χωρίς σχέδιο τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και των ανθρώπων που εργάζονται και ζουν απ’ αυτόν» ασκεί η “Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω” προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής «είναι η καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φτηνή εξαγορά τους από μεγάλα συγκροτήματα, ιδιαίτερα τις “γνωστές” ξένες εταιρείες».

Σε ανακοίνωσή της η “Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω”, αναφέρει ότι ενώ «η ΕΕ παρέχει δανεισμό για τον τουρισμό με χαμηλότατα επιτόκια, μέχρι και -0,1%, πλην των μεγάλων και υμετέρων, όλοι οι υπόλοιποι δανείζονται, εάν δανείζονται, με υψηλό επιτόκιο, 4,2 μέχρι 8%» κατηγορώντας την κυβέρνηση γιατί τα εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά χρήματα που διαχειρίζεται «καταλήγουν σε τράπεζες, που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ζητώντας υπέρογκα επιτόκια».

Κάνει λόγο για «καθυστερημένα μέτρα» που «βρίθουν κοινωνικών διακρίσεων και είναι χωρίς προοπτική», σημειώνοντας ότι «οι περισσότεροι μισθωτοί του κλάδου μένουν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι με μισθούς πείνας» και επικρίνει τον πρωθυπουργός ότι «ενισχύει τα μονοπώλια στις μεταφορές και τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές, εκτινάσσοντας τα κόστη, με αποτέλεσμα να στερούν τη δυνατότητα και στους Έλληνες να μεταβούν στους τόπους προορισμού τους, ακυρώνοντας τις ανεπαρκείς προτάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού».

Δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού που «αντιτίθεται σε κάθε πολιτική, που στοχεύει στο ξεπούλημα των δομών του ελληνικού τουρισμού σε ξένους κεφαλαιούχους και απρόσωπα funds» και καταλήγει:

«Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει ότι μέσα στην κρίση είναι δυνατό και αναγκαίο να προωθηθούν βασικές δομές και μακρόχρονα έργα στήριξης του τουρισμού. Να στηριχτούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Να διαμορφωθεί και προωθηθεί στις τουριστικές περιοχές σαφές χωροταξικό σχέδιο. Να μηδενιστεί για φέτος ο ΦΠΑ στα νησιά. Να επιδοτηθούν γενναία οι μεταφορές προς αυτά. Τέλος, να καθιερωθούν και προωθηθούν μαζικά τεστ για τον κορονοϊό». 

 

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης