Κλείνει… μόλις άνοιξε το Aqua Fun Park – Τα προβλήματα και οι λόγοι του λουκέτου

Ενα ακόμη επεισόδιο στο πολυετές σίριαλ σφραγίσεων, λουκέτων και επαναλειτουργίας σε μια εγκατάσταση όπου εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι έρχονται να διασκεδάσουν παίζοντας αμέριμνοι σε νεροτσουλήθρες, ετοιμάζεται να γραφτεί λίγο μετά το…Δαφνί, στο πάρκο αναψυχής «Aqua Fun Park», πρώην Copa Copana.

Πρόκειται για πάρκο υδάτινης ψυχαγωγίας που έλαβε πρώτη άδεια εγκατάστασης το 2006, καταγγέλθηκε για λειτουργία χωρίς περιβαλλοντικούς όρους και σε ελάχιστη απόσταση από τα απομεινάρια της αρχαίας Ιεράς Οδού, έκλεισε και ξανάνοιξε με άλλο καθεστώς και ενώ η αρχική άδεια είχε δικαστικά καταργηθεί. Στις 8 Αυγούστου 2019, το Υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε ότι κακώς λειτουργεί και διέταξε την σφράγιση του από την ερχόμενη Δευτέρα 19/8.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η εταιρεία που το εκμεταλλεύεται δηλώνει στο σάιτ της ότι «συνεχίζει να λειτουργεί και θα λειτουργεί προσηκόντως και με απόλυτη ασφάλεια», αποδίδει κάθε αντίθετη φήμη σε «αισθήματα ζηλοφθονίας» και προσφέρει εκπτώσεις στους πελάτες που θα έρθουν έως τις 16/8. Προειδοποιεί δε ότι «οι ενέργειες των ανταγωνιστών της επιχείρησής μας, οι οποίες διαβάλλουν την επιχειρηματική δράση της εταιρείας μας και πλήττουν την άριστη φήμη της, θα ερευνηθούν κατά τον νόμο από τη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει όχι μόνο τους αυτουργούς, αλλά και όλους όσους συνέπραξαν μαζί τους και διευκόλυναν τη σε βάρος της εταιρείας μας ζημιογόνα δράση τους».

Πάντως, το Υπουργείο Τουρισμού στο έγγραφο που ζητά την σφράγιση επικαλείται σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων:

-Την έλλειψη πιστοποίησης από φορέα ο οποίος θα μπορούσε να βεβαιώσει ότι οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς για το κοινό που τις χρησιμοποιεί. Οπως αναφέρεται σχετικά, η εκπρόσωπος της εταιρείας επέδειξε ως Βεβαίωση Πιστοποίησης έγγραφο του φορέα ΤUV Hellas. Ομως, η ίδια η TUV όταν ρωτήθηκε, απάντησε στις 6/8/2019 ότι το έγγραφο «δεν ενέχει θέση βεβαίωσης πιστοποίησης αλλά έκθεσης περιοδικού ελέγχου». Λέει δηλαδή ότι πραγματοποίησε έλεγχο και κατέγγραψε σε Εκθεση «σχόλια και παρατηρήσεις αναφορικά μέ εκκρεμείς απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες, καθώς η εν λόγω εγκατάσταση είναι πεπαλαιωμένη».

-Προβλήματα στο καθεστώς μίσθωσης του χώρου ο οποίος ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Κλειστών. Οπως αναφέρεται στα σχετικά της απόφασης του Υπουργείου Τουρισμού, η Ιερα Μονή διαμαρτύρεται σε εξώδικό της (1/8/2019) λέγοντας ότι η εταιρεία που λειτουργεί την εγκατάσταση της είναι άγνωστη και δεν έχει σχέση με τους συμμισθωτές του ακινήτου.

-Προβλήματα στο καθεστώς μίσθωσης του χώρου ο οποίος ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Κλειστών. Οπως αναφέρεται στα σχετικά της απόφασης του Υπουργείου Τουρισμού, η Ιερα Μονή διαμαρτύρεται σε εξώδικό της (1/8/2019) λέγοντας ότι η εταιρεία Goldwater MON.IKE που λειτουργεί την εγκατάσταση, της είναι άγνωστη και δεν έχει σχέση με τους δύο συμμισθωτές του ακινήτου

-Οπως προκύπτει από τα αναφερόμενα, οι δύο συμμισθωτές είχαν αρχικώς εκμισθώσει από κοινού τον χώρο ως συνέταιροι στην επιχείρηση με τις νεροτσουλήθρες. Ομως ο ένας επιχείρησε να εμφανισθεί ως υπεκμισθωτής στην Goldwater, αν και στο αρχικό συμφωνητικό μίσθωσης, αναφερόταν ότι συμμετέχουν σε ποσοστό 50% έκαστος «χωρίς να δύναται ένας εξ αυτών, μεμονωμένα να συνάψει οιαδήποτε σύμβαση-υπεκμίσθωση». Είναι προφανές ότι επιχειρήθηκε αδειοδότηση της επιχείρησης και μάλιστα ως «παράρτημα» του ξενοδοχείου KATRINA που λειτουργεί λίγα μέτρα παρακάτω, στον Σκαραμαγκά.

-Στα σχετικά της απόφασης σφράγισης, αποκαλύπτεται επίσης ότι ο έτερος εκ των αρχικών συνεταίρων, προχώρησε σε καταγγελίες προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής στις 23, 24 και 25 Ιουλίου 2019 καταγγέλοντας ελλείψεις στα απαιτούμενα παραστατικά, συμβόλαια και δικαιολογητικά.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το Υπουργείο Τουρισμού αποφασίζει «την σφράγιση των λειτουργικά συνενωμένων με το ξενοδοχείο Κατρινα εγκαταστάσεων, διαθέτουσες 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5 κολυ,βητικές δεξαμενές, στο 12ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο Χαϊδάρι Αττικής». Αναφέρει μάλιστα ότι η σφράγιση θα γίνει στις 11.00 π.μ. της Δευτέρας 19/8 και ότι έως τότε θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πελάτες και προσωπικό, ευαλλοίωτα είδη και ευπαθή προϊόντα.

The post Κλείνει… μόλις άνοιξε το Aqua Fun Park – Τα προβλήματα και οι λόγοι του λουκέτου appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr