Κομισιόν: Επέκταση έξι μηνών της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε απόφαση για επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό (της ΕΕ) αριθ. 472/2013.

Η επέκταση αυτή είναι μια κανονική και αναμενόμενη διαδικασία που χρησιμεύει για να εξασφαλιστεί η συνεχής υποστήριξη για την ολοκλήρωση, την παράδοση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει τον κ. Declan Costello, επί του παρόντος τον αρχηγό αποστολής για την Ελλάδα, στη θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Η αποχώρηση του κ. Costello από τη θέση του ως επικεφαλής αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι και η θέση δεν θα πληρωθεί ξανά.

Η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

The post Κομισιόν: Επέκταση έξι μηνών της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Οικονομία – patrastimes.gr