Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στην Αθήνα με την επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία! pics

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στην Αθήνα με την επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία! pics

Το παρών στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, έδωσε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, σε εκδήλωση στη μνήμη της μητέρας της επίτιμης Βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, που διοργανώθηκε από την ίδια.

Το τρίτομο έργο «Ημερολόγιο Βασίλισσας Φρειδερίκης 1938–1967» παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και στην οποία έδωσε το παρών ο τ. βασιλιάς, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, καθώς και η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία.

Το «Ημερολόγιο της βασίλισσας Φρειδερίκης», που φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) σε σειρά 35 χειρόγραφων τευχών, καλύπτει με σχεδόν καθημερινές καταγραφές το μέγιστο μέρος της δημόσιας κι ένα τμήμα της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας επί μια τριακονταετία (1938-1967).

Συντάκτρια του Ημερολογίου ήταν η εκάστοτε κυρία των τιμών, η οποία συνόδευε την βασίλισσα και σημείωνε στο τέλος της ημέρας τα πεπραγμένα της εν θερμώ, συχνά με λεπτομερείς περιγραφές και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη όσο και έντονη προσωπικότητα της Φρειδερίκης και τη σχέση της με τον κόσμο. ΑΠΕ ΜΠΕ/Σοροβός Κ.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, η επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία και όλα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση καρέ – καρέ

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ  Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Φωτογραφίες από: Intime.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: Ελλάδα