Κόουλμαν: «Δεν παίρνω απαγορευμένες ουσίες»

Ο Αμερικανός σπρίντερ, Κρίστιαν Κόουλμαν, που βρέθηκε αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού επειδή αν και αναζητήθηκε δεν βρέθηκε τρεις φορές στο σημείο όπου είχε δηλώσει ώστε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, υποστήριξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ήταν πάντα «ο μεγαλύτερος υποστηρικτής ενός καθαρού αθλητισμού».

Έγραψε μεταξύ άλλων: «Για πρώτη και τελευταία φορά, κυριολεκτικά δεν λαμβάνω κανένα συμπλήρωμα ούτε πρωτεΐνες σε σκόνη. Δεν παίρνω τίποτα, ακόμη και αν θεωρείται νόμιμο, για να βελτιώσω την απόδοσή μου. Δουλεύω σκληρά, πίνω νερό και εργάζομαι σκληρότερα την επόμενη μέρα, έτσι δεν έχω βρεθεί ποτέ θετικός σε έλεγχο και δεν θα συμβεί ποτέ. Είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής ενός καθαρού αθλητισμού επειδή γνωρίζω τις αναγκαίες θυσίες για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο απόδοσης», υποστήριξε ο 23χρονος Αμερικανός στο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Κόουλμαν, «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μέτρων, απειλήθηκε με διετή αποκλεισμό για τρεις παραβιάσεις του κανονισμού αντιντόπινγκ (τρία non show) σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Όμως ο σπρίντερ επωφελήθηκε από ένα λάθος που έκανε ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ (Usada) κατά την ημερομηνία εγγραφής της πρώτης παράβασης. Τα τρία non show οριοθετήθηκαν τελικά σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, με αποτέλεσμα ο Usada με τη σύμφωνα γνώμη του WADA και της Ένωσης Ακεραιότητας στον Κλασικό Αθλητισμό (AIU), να άρει τις εναντίον του κατηγορίες.

Έτσι ο Κόουλμαν θα δώσει κανονικά το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (27/9-6/10) όπου παρουσιάζεται ως φαβορί για τη νίκη στα 100 μέτρα.

The post Κόουλμαν: «Δεν παίρνω απαγορευμένες ουσίες» appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Αθλητικά – patrastimes.gr